De voormalige campagnemanager van Donald Trump, Paul Manafort, heeft tevergeefs bezwaar gemaakt tegen het Ruslandonderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller. Manafort was naar de rechter gestapt, maar die oordeelde dat hij geen civiele rechtszaak kan aanspannen om een strafrechtelijk onderzoek te dwarsbomen.

​De 69-jarige Manafort vindt dat Mueller zijn boekje te buiten is gegaan. Het onderzoek van de speciaal aanklager leidde tot de vervolging van de oud-campagnemanager van Trump, die onder meer wordt verdacht van het witwassen van geld.

Die beschuldigingen hebben volgens Manafort niets te maken met de hoofdtaak van Mueller: het onderzoeken van mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezing.

Manafort had aanvankelijk geëist dat alle aanklachten tegen hem zouden worden ingetrokken, maar zijn advocaat kwam daar later op terug. Hij vroeg de rechtbank onder meer zijn cliënt te beschermen tegen toekomstige vervolging door de speciale aanklager.

De rechter stelde echter dat eventuele kritiek op de vervolging van de voormalige campagnemanager kan worden behandeld tijdens zijn strafzaak.