Noord-Korea heeft bij monde van leider Kim Jong-un excuses aangeboden aan China voor het busongeluk waarbij zondag 36 doden vielen, waaronder 32 Chinese toeristen.

"Het Noord-Koreaanse volk is overmand door verdriet. Het is zeer triest dat onze Chinese vrienden geconfronteerd zijn met dit onverwachte ongeluk. We bieden onze oprechte verontschuldigingen aan aan onze Chinese kameraden'', aldus de verklaring van Kim via staatsmedium KNCA.

"We weten dat woorden de pijn niet kunnen verzachten, maar we hopen dat wij de pijn snel alsnog kunnen verzachten", vervolgt Kim. 

De touringcar is zondagavond van een brug gereden. Over de toedracht van het ongeval is weinig bekendgemaakt. In de bus zaten Chinese toeristen en een aantal Noord-Koreanen. Twee Chinezen verkeren nog in levensgevaar. De lichamen van de slachtoffers worden donderdag per trein vervoerd naar China.

Naar schatting 80 procent van de toeristen in Noord-Korea komt uit China.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!