De Amerikaanse oud-president George H.W. Bush heeft de intensive care verlaten. Hij belandde een dag na de begrafenis van zijn vrouw Barbara in het ziekenhuis, omdat hij een ernstige infectie in zijn bloed had opgelopen.

De 93-jarige Bush is aan de beterende hand. "Hij is alert en praat met ziekenhuismedewerkers, familieleden en vrienden", aldus een woordvoerder. "Hij toont alweer interesse in sport."

Bush moet naar verwachting nog enkele dagen in het ziekenhuis in Houston blijven. Artsen zijn erg tevreden over de vooruitgang in zijn gezondheidstoestand.

De vrouw van Bush, Barbara (92), overleed vorige week woensdag. Zij was al enige tijd ziek en had besloten de behandeling te stoppen. De twee waren 73 jaar getrouwd.

Bush is de oudste nog levende Amerikaanse president. Hij zat van 1989 tot 1993 in het Witte Huis en is de vader van George W. Bush, die later in zijn voetsporen trad en van 2001 tot 2009 president was.

Barbara Bush overleden: Een eigenzinnige First Lady
125
Barbara Bush overleden: Een eigenzinnige First Lady

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!