Het motief van de man die maandag inreed op voetgangers in de Canadese stad Toronto is nog steeds onduidelijk. Tien mensen kwamen bij het incident om het leven en daarnaast raakten vijftien mensen gewond.

De 25-jarige Alek Minassian reed rond 13.30 uur lokale tijd in op de mensen op Yonge Street. Hij had het voertuig gehuurd en reed over een voetgangersdeel van de weg die dwars door de stad gaat.

Minassian was student op een school waar speciaal onderwijs wordt gegeven. Hij was geen bekende van de politie.

Het is nog onbekend of de man bewust op de voetgangers inreed, maar de politiechef van Toronto denkt op basis van getuigenverklaringen dat Minassian dat met opzet deed.

Voetgangers aangereden door bestelbusje in Toronto
80
Voetgangers aangereden door bestelbusje in Toronto

Motief

De bestuurder werd 26 minuten na zijn daad aangehouden. De politie zei niet uit te gaan van terrorisme, maar ook dat zo vroeg in het onderzoek niets wordt uitgesloten.

Volgens de politie gaat het onderzoek naar de reden waarom Minassian op de voetgangers inreed "lang duren".

Toronto is de grootste stad van Canada. Het incident gebeurde rond lunchtijd. Daardoor waren veel mensen die in de omliggende kantoren werkten op straat.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!