Zuid-Korea stopt tijdelijk met de luidsprekerpropaganda aan de grens met Noord-Korea. 

De stap moet ervoor zorgen dat "militaire spanningen tussen het zuiden en het noorden verminderen en er een klimaat ontstaat voor vreedzame besprekingen ", meldt Zuid-Korea.

Het is de eerste keer in twee jaar dat de luidsprekers zwijgen. Of het buurland de propaganda ook staakt, is niet duidelijk.

Zowel Zuid-Korea als Noord-Korea heeft in het grensgebied luidsprekers staan. Daaruit klinken propagandateksten die naar de andere kant van de grens worden verzonden in de hoop mensen uit het buurland te beïnvloeden. 

De staatshoofden van beide Korea's zullen vrijdag in de grensstad Panmunjom bijeenkomen. Noord-Korea kondigde afgelopen weekend aan per direct te stoppen met nucleaire testen en rakettesten. Volgens leider Kim Jong-un hoeft zijn land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het de nucleaire bewapening heeft afgerond.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!