De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil ook in het buitenland campagne voor zichzelf en zijn partij gaan voeren in aanloop naar de vervroegde Turkse presidents- en parlementsverkiezingen komende zomer.

''Als god het wil huur ik een grote sporthal waarin meer dan tienduizend mensen passen. Van daaruit kan ik de Turkse staatsburgers dan toespreken", vertelde de president in een interview met de zender NTV. Om welk land het gaat wilde Erdogan niet zeggen.

Een woordvoerder van de Duitse regering heeft gezegd dat er geen bezoek van Erdogan aan Duitsland is aangemeld voorafgaand aan de verkiezingsdatum van 24 juni.

Het is in Duitsland voor politici van buiten de Europese Unie verboden om binnen drie maanden voorafgaand aan verkiezingen campagne te voeren.

Rutte

De Nederlandse premier Rutte heeft eerder deze week gezegd het "onwenselijk" te vinden dat Turkse politici in Nederland campagne komen voeren. Vorig jaar hield Nederland Turkse ministers tegen die campagne kwamen voeren voor een referendum.