De toestand van de Nederlandse man die zaterdag gewond raakte door de aanslag met een bestelbus in Münster is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken nog altijd kritiek.

Ook een Nederlandse vrouw raakte gewond. Haar verwondingen waren niet levensbedreigend.

De man, een 55-jarige ondernemer uit het Overijsselse Albergen, en de vrouw raakten gewond toen een 48-jarige Duitser met een busje een vol terras op reed. Twee mensen kwamen om het leven, ruim twintig mensen raakten gewond. De dader pleegde na de aanslag zelfmoord.

De Duitse politie maakte zondag bekend dat de dader, Jens R. uit Münster, alleen handelde. Het motief van de man is onduidelijk. R. was een bekende bij de politie door gewelddadig gedrag en enkele kleine delicten. Hij had psychische problemen en zou meerdere zelfmoordpogingen hebben gedaan.

De politie is nog bezig met het onderzoek en heeft in weekend vier huizen van R. doorzocht. Daarbij zijn geen aanwijzingen gevonden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!