Een van de gewonden van het Canadese busongeluk met aan boord een jeugdijshockeyteam is aan zijn verwondingen overleden. Het dodental komt daarmee op vijftien, meldt omroep CBC.

Premier Justin Trudeau betuigde op Twitter zijn medeleven: "Ik kan me niet voorstellen wat de ouders doorstaan."

De Amerikaanse president Donald Trump liet weten met Trudeau te hebben gesproken en condoleerde de families met het verlies. Ook de professionele ijshockeywereld leefde mee met de nabestaanden.

Zaterdag kwam de spelersbus van de Humboldt Broncos in botsing met een vrachtwagen bij de plaats Tisdale in het midden van Canada. Nog veertien anderen raakten daarbij gewond, van wie een aantal nog in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

Humboldt is een plaatsje met zo'n zesduizend inwoners. De spelers van het team zijn tussen de 18 en 21 jaar en waren op weg naar een wedstrijd.

Crowdfunding

Kort na het ongeluk opende een inwoner van Humboldt een crowdfundpagina om geld op te halen voor de nabestaanden van het ongeluk. 

Zondagochtend is er binnen 24 uur al ruim 2 miljoen dollar opgehaald.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!