De Russische ambassadeur in Londen heeft wederom aangedrongen bij Groot-Brittannië om betrokken te worden bij Skripal-onderzoek.

Dat blijkt uit een brief waarin ambassadeur Alexander Jakovenko om een onderhoud vraagt met minister Boris Johnson van Buitenlandse Zaken. Dat onderhoud zou al op korte termijn moeten plaatsvinden. Het ministerie bevestigt het formele verzoek van de Russen.

Eerder deze week deed Rusland ook al een voorstel om gezamenlijk onderzoek te doen naar de aanslag op de voormalige Russische spion Sergej Skripal. Groot-Brittannië noemde dat voorstel "pervers".

Sinds de aanslag op de oud-spion Sergej Skripal zijn de diplomatieke banden tussen Groot-Brittannië en Rusland ernstig verslechterd. De Britten denken dat Rusland achter de aanslag zit.

Over en weer zijn diplomaten uitgewezen. Ook andere landen als Nederland en de VS hebben Russen uitgewezen.

Skripal en zijn dochter werden 4 maart bewusteloos aangetroffen op een bank in Salisbury. Al snel bleek dat er zenuwgas was gebruikt en dat het om een aanslag ging. Skripal is herstellende van de aanval. Zijn toestand is niet meer kritiek. Ook met zijn dochter Joelia gaat het beter.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!