De rechtszaak tegen de voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma, die vrijdag zou beginnen, is uitgesteld tot 8 juni. De autoriteiten vervolgen Zuma voor corruptie, fraude en het witwassen van geld.

De advocaten van Zuma hadden de aanvraag ingediend omdat ze meer tijd nodig zouden hebben om de rechtszaak voor te bereiden. 

Zuma sprak een groep aanhangers toe nadat hij het gerechtshof vrijdag verliet. Hij zegt dat de aanklachten die tegen hem zijn ingediend "nooit bewezen kunnen worden". "Ik vind alle leugens die over me verteld worden onbegrijpelijk". 

Zuma wordt vervolgd voor een vermeende smeergeldaffaire uit de jaren negentig. Hij stapte in februari op nadat hij steun had verloren van zijn eigen part ANC. 

Justitie onderzocht jarenlang of Zuma smeergeld had aangenomen van wapenproducenten en deed al eerder een poging hem te vervolgen. Aanklagers trokken de zaak in 2009 in, enkele maanden voordat Zuma president werd.

Het OM beschuldigt de oud-president nu van zestien strafbare feiten. Zuma ontkent alle beschuldigingen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!