Nasim Aghdam, de vrouw die dinsdag drie personen beschoot en daarna zelfmoord pleegde bij het hoofdkantoor van YouTube in Californië, voerde haar daad uit met een handvuurwapen. Ze bezat dit wapen legaal, laat de lokale politie woensdag weten. 

Voorafgaand aan de schietpartij heeft de 39-jarige vrouw een lokale schietbaan bezocht. Dit is gebleken uit het politieonderzoek, wordt in een verklaring gemeld. 

Aghdam, afkomstig uit Iran, maakte videos over veganisme en dierenrechten en was ervan overtuigd dat YouTube maatregelen had genomen die ervoor zorgden dat haar aantal videoweergaves afnam. De politie meldt dat hierin ook haar motief lag voor de schietpartij. Haar videokanaal werd dinsdagavond verwijderd. 

De vrouw zou op haar Instagramaccount hebben geschreven dat ze geen fysieke of geestelijke ziektes had, maar "leefde in een wereld vol onrechtvaardigheid". 

Slachtoffers

Aghdam opende dinsdagmiddag (lokale tijd) het vuur bij het hoofdkwartier van de online videodienst in San Bruno. Volgens de politie lijkt het erop dat ze willekeurige medewerkers neerschoot. 

Drie mensen liepen hierbij schotwonden op, waaronder een 36-jarige man. Hij ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De andere twee slachtoffers zijn na behandeling naar huis gestuurd. 

In het hoofdkwartier van YouTube werken zo'n tweeduizend mensen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!