De Russische politie heeft vrijdag opnieuw iemand gearresteerd na de brand in een winkelcentrum in Siberië, die aan zeker 64 mensen het leven kostte. Het zou gaan om Yulia Bogdanova, de directeur van de firma die het winkelcentrum bezit. 

De commissie die de brand onderzoekt zegt dat de vrouw de tekortkomingen van het gebouw niet rapporteerde. Ze zou hier door haar ondergeschikten wel meerdere keren op gewezen zijn, aldus een verklaring. 

Eerder bleek al dat er meerdere ernstige mankementen waren aan de constructie van het gebouw en overtredingen bij het gebruik van het winkelcentrumcomplex. Een beveiligingsbeambte had het brandalarm uitgeschakeld en de nooduitgangen van het gebouw waren geblokkeerd.

De politie heeft inmiddels vijf mensen gearresteerd na de brand. Onder de arrestanten zijn ook de directeur van het winkelcentrum en twee medewerkers van het bedrijf dat het brandalarm voor het winkelcentrum verzorgt.

Kinderen

41 van de slachtoffers waren kinderen. Veel van hen bevonden zich op een speelplek in het complex in de Siberische stad Kemerovo.

De gouverneur van de regio, Vladimir Chernov, liet maandag weten dat de brand waarschijnlijk ontstond in de ruimte waar ook een trampoline stond voor kinderen.

Honderden inwoners van de stad gingen na de brand de straat op om opheldering te eisen over de oorzaak van het vuur.