Het dodental door de brand zondag in een Russisch winkelcentrum in de Siberische plaats Kemerovo is opgelopen naar 64. Dat melden de Russische autoriteiten.

Onder de doden zijn zeker elf kinderen. Zeker 44 gewonden zijn geholpen door de hulpdiensten. Elf van hen bevinden zich nog in het ziekenhuis. Volgens de Russische autoriteiten zijn er nog tien mensen vermist.

Veel van de slachtoffers bevonden zich op een speelplek in het complex. De gouverneur van de regio, Vladimir Chernov, laat weten dat de brand waarschijnlijk ontstond in de ruimte waar ook een trampoline stond voor kinderen.

De politie heeft drie mensen gearresteerd na de brand. Onder de arrestanten zou ook de directeur van het winkelcentrum zijn.

Rookpluimen hangen boven winkelcentrum na dodelijke brand Siberië
31
Rookpluimen hangen boven winkelcentrum na dodelijke brand Siberië

Brandalarm

Volgens getuigen heeft het brandalarm niet gewerkt. Er zijn aanwijzingen dat de nooduitgangen en toegangsdeuren van de bioscoop, waar de brand ook woedde, waren afgesloten. Over de oorzaak van de brand is nog weinig bekend.

Kemerovo ligt ongeveer 3600 kilometer ten oosten van Moskou.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!