Pornoactrice Stephanie Clifford, beter bekend als Stormy Daniels, zegt dat zij en haar dochter zijn bedreigd zodat de actrice haar mond zou houden over het feit dat ze seks heeft gehad met de Amerikaanse president Donald Trump. 

In haar eerste televisieinterview sinds ze naar buiten trad over de gebeurtenis stelt Clifford dat ze zeven jaar geleden op een parkeerplaats in haar auto werd aangesproken door een man. 

"Ik was onderweg naar de fitness met mijn dochtertje en op de parkeerplaats kwam een man naar ons toelopen", beschrijft Clifford de situatie in het interview bij 60 Minutes van de Amerikaanse zender CBS. "Laat Trump met rust. Vergeet het verhaal, zei hij. En op dat moment keek hij naar achteren naar mijn dochtertje en zei: dat is een prachtig klein meisje. Het zou zonde zijn als haar of haar moeder iets zou overkomen."

Direct na die dreigende woorden was de man weer weg, aldus Clifford. Door het incident stond ze naar eigen zeggen te "trillen" van angst. 

In die tijd, in 2011, had Clifford een deal gesloten met het Amerikaanse tijdschrift In Touch om haar verhaal te doen over de gebeurtenis met Trump. Ze zou daar 15.000 dollar voor krijgen. Die deal zou niet zijn doorgegaan omdat Trumps advocaat Michael Cohen dreigde met een rechtszaak als het verhaal gepubliceerd zou worden. 

Tijdens het interview met CBS levert Clifford geen bewijs dat ze seks heeft gehad met Trump. Wel stelt ze dat het onveilig gebeurde en dat Trump haar naderhand prees.

Rechtszaak

Clifford is in een rechtszaak verwikkeld met Trump om een geheimhoudingsverklaring die ze tekende ongedaan te maken. Volgens Clifford is het document sowieso niet rechtsgeldig, omdat Trump het nooit getekend heeft. Dat wil de actrice officieel laten maken door de rechtbank. Zo probeert ze te voorkomen dat Trumps advocaat Cohen haar kan aanklagen als ze iets over de affaire zegt.

De actrice heeft van Cohen wel 130.000 dollar gekregen om haar mond te houden over een seksuele affaire die ze heeft gehad met Trump. Cohen bevestigde in februari de betaling te hebben gedaan, maar zei dat Trump er niets mee te maken had.

Het zwijggeld is vlak voor de verkiezingen in 2016 aan Clifford betaald. Cohen had te horen gekregen dat de actrice het verhaal naar buiten wilde brengen, om dat te voorkomen heeft hij haar betaald. Toen dat in januari bekend werd, ontkende de actrice nog seks te hebben gehad met Trump. 

Clifford zegt nu dat ze een affaire met Trump had vlak na de geboorte van Barron, de nu elfjarige zoon die hij heeft met zijn vrouw Melania. Het begon tijdens een golftoernooi in Lake Tahoe, Nevada in 2006 en de relatie duurde tot 2007, volgens Clifford.

Donald Trump heeft de gebeurtenis altijd ontkend. Hij heeft nog niet gereageerd op het interview.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!