Man gewond door vijfde pakketbom in korte tijd in Texas

Een pakketje met bestemming Austin is ontploft in een postsorteerbedrijf in Schertz, in de Amerikaanse staat Texas. Een postmedewerker is gewond geraakt. 

De lokale brandweer meldt dat het poststuk spijkers en granaatscherven bevatte. Het gaat om een distributiecentrum van het Amerikaanse postbedrijf FedEx. Het pakketje explodeerde net na middernacht in de nacht van maandag op dinsdag (lokale tijd). 

Het is al de vijfde raadselachtige ontploffing in de staat Texas deze maand. Zondagavond raakten twee mannen zwaargewond bij een ontploffing in Austin.

Diezelfde stad werd op 2 maart voor het eerst opgeschrikt door een ontploffing van een pakketbom die voor een deur was gelegd. Daarbij kwam een 39-jarige man om het leven. Tien dagen later volgden twee explosies van pakketbommen waarbij een dode en twee gewonden vielen.

Volgens CBS News zijn FBI-agenten aanwezig bij het distributiecentrum. De agenten stellen dat het ontplofte pakketje waarschijnlijk in verband staat met de eerdere ontploffingen. De FBI is dan ook op zoek naar een seriebommenlegger. De FBI heeft een beloning uitgeloofd van omgerekend circa 94.000 euro voor tips die naar de dader(s) leiden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Lees meer over:
Tip de redactie