De Belgische politie heeft een vierde man aangehouden die wordt verdacht van deelname aan de verkrachting van twee Nederlandse vrouwen in Antwerpen. Het tweetal van 21 en 22 jaar werd vrijdag gedrogeerd tijdens een concert in discotheek Roxy. 

Naderhand volgden een man het tweetal naar hun hotelkamer. Toen zij daar waren aangekomen, liet de man zijn vier vrienden binnen, meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Vervolgens verkrachtten zij de vrouwen. De mannen hebben ook de smartphones en het geld van de Nederlanders gestolen.

De Belgische politie heeft inmiddels vier verdachten aangehouden. Het gaat om twintigers uit Antwerpen en Temse. Zij konden mede worden opgepakt door omschrijvingen van medewerkers van het hotel.

Een van hen is zondag al formeel aangehouden door de onderzoeksrechter. De drie anderen worden maandagmiddag voorgeleid. De vier verdachten blijven voorlopig vast. Het viertal wordt verdacht van verkrachting en diefstal. Geen van hen heeft een strafblad.

In tegenstelling tot wat NU.nl eerder heeft gemeld vond het incident niet plaats na een concert van Ronnie Flex.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!