De Verenigde Staten breiden de sancties tegen Rusland uit vanwege de Russische bemoeienis tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.

Dat laat het Amerikaanse ministerie van Financiën donderdag weten.

Er zullen extra sancties worden opgelegd vanwege hun (Rusland, red.) "destabiliserende acties", aldus Steve Mnuchin, minister van Financiën. Mnuchin gaf geen tijdspanne voor de nieuwe sancties, maar ze zouden van toepassing zijn op "individuen met toegang tot het Amerikaanse financiële systeem".

Het gaat om sancties tegen negentien Russen en vijf organisaties, waaronder inlichtingendiensten uit Moskou. "De regering bestrijdt de kwaadaardige Russische cyberactiviteiten, waaronder de poging tot inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, destructieve cyberaanvallen en inbraken gericht op onze infrastructuur", aldus Mnuchin in een verklaring. 

Wat de sancties precies inhouden, is nog onduidelijk. 

In januari liet de Amerikaanse regering nog weten van nieuwe sancties tegen Rusland af te zien. President Donald Trump wilde toen geen gevolg geven aan de oproep van de Senaat om Rusland te straffen voor hun bemoeienis.

In een reactie laat de Russische vervangend minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Ryabkov, weten dat Moskou tegenmaatregelen zal nemen als de nieuwe sancties van kracht zijn.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!