De Slowaakse minister Robert Kaliňák (Binnenlandse Zaken) heeft zijn vertrek aangekondigd. Een van de coalitiepartijen had daarop aangedrongen na de moord op journalist Jan Kuciak en zijn verloofde

Kaliňák, een bondgenoot van premier Robert Fico, ging maandag door de knieën. "Het is belangrijk om stabiliteit te behouden. Daarom heb ik besloten op te stappen als vicepremier en als minister van Binnenlandse Zaken", zei de bewindsman op een persconferentie. Critici stelden dat Kaliňák geen onafhankelijk onderzoek kon garanderen naar de moorden.

Kuciak deed voor zijn dood onderzoek naar Italiaanse zakenlieden die mogelijk banden hadden met de maffia. De omgebrachte journalist heeft in het verleden ook geschreven over mogelijke belastingfraude door een vastgoedontwikkelaar die banden had met Kaliňák. De minister ontkende buiten zijn boekje te zijn gegaan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!