Tientallen doden bij crash vliegtuig tijdens landing in Kathmandu

Bij de crash van een vliegtuig tijdens de landing op het vliegveld van Kathmandu zijn volgens de politie zeker 49 mensen om het leven gekomen. Het toestel schoot van de landingsbaan van het Tribhuvan International Airport af en vloog in brand. 

Meerdere mensen zijn gered en naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving van de Nepalese hoofdstad gebracht. Volgens de politie zijn acht van die mensen in het ziekenhuis om het leven gekomen. Er worden nog meerdere mensen vermist.

Tijdens de landing werd het vliegtuig onstabiel en schoot van de landingsbaan af, waar dat door kwam is niet bekend. Daarna brak er brand uit. 

Het vliegtuig had 67 passagiers en vier medewerkers aan boord en was onderweg van Dhaka naar Nepal. De meeste inzittenden kwamen uit Nepal en Bangladesh.

Na het ongeluk is het vliegveld gesloten.

Problemen

Het toestel mocht vanaf de zuidkant van het vliegveld landen, maar naderde de landingsbaan vanuit het noorden. De Nepalese luchtvaartautoriteit vermoedt dat er sprake was van technische problemen. 

Een van de slachtoffers zei tegen een lokale krant dat het toestel bij het landen "hevig begon te schudden''. Daarna was een harde knal te horen. De man kon naar eigen zeggen door een raam het vliegtuig verlaten.

De minister president van Nepal heeft aangegeven direct een onderzoek naar de oorzaak te starten.

Het toestel van US-Bangla was een 17-jarige Bombardier Dash 8 Q400.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Lees meer over:
Tip de redactie