De Britse politie heeft meer dan 240 mensen in beeld die mogelijk kunnen getuigen over de vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter. 

Ook neemt de Britse politie tweehonderd mogelijke bewijsstukken onder de loep.

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd zei zaterdag dat 250 politiemensen meewerken aan het onderzoek naar de moordaanslag. Ze liet weten dat Skripal en zijn dochter nog altijd in kritieke maar stabiele toestand in het ziekenhuis liggen. Zij zijn vermoedelijk met een zenuwgas vergiftigd.

Skripal en zijn dochter werden zondag buiten kennis aangetroffen bij een winkelcentrum in het Britse Salisbury. Deze plek wordt onderzocht en opgeruimd door gespecialiseerde militairen. 

Onderzoek

De Engelse politie gaat ervan uit dat de voormalige Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia in de woning van Skripal in Salisbury zijn vergiftigd.

Forensisch experts onderzochten zaterdag ook het graf van de vrouw van Skripal, Ljoedmila, en zijn zoon, Alexander. Hij overleed afgelopen jaar op 43-jarige leeftijd tijdens een bezoek aan Sint-Petersburg. Ljoedmila overleed in Salisbury aan de gevolgen van kanker in 2012. De politie onderzoekt hun doodsoorzaak.

Arrestatie

De Russische autoriteiten arresteerden Skripal in 2004. Hij kreeg na een geheim proces dertien jaar cel. De vermeende dubbelspion belandde in 2010 in het Verenigd Koninkrijk na een uitwisseling van spionnen tussen Rusland en de VS.

Het Kremlin ontkent elke betrokkenheid bij de vergiftiging van Skripal.