De Engelse politie gaat ervan uit dat de voormalige Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia in de woning van Skripal in Salisbury zijn vergiftigd. 

Dat bericht SkyNews vrijdag. De onderzoekers van de raadselachtige moordaanslag met een soort zenuwgas breiden hun onderzoeksterrein uit.

Er zijn ook 180 gespecialiseerde militairen gestuurd om de politie te helpen. De twee slachtoffers liggen nog altijd bewusteloos en in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ze werden zondag buiten kennis aangetroffen bij een winkelcentrum.

Forensisch experts gaan in Salisbury ook het graf van de vrouw, Ljoedmila, en de zoon van Skripal, Alexander, openen. Alexander overleed afgelopen jaar op 43-jarige leeftijd tijdens een bezoek aan Sint-Petersburg. Ljoedmila overleed in Salisbury aan de gevolgen van kanker in 2012. De politie onderzoekt hun doodsoorzaak.

Arrestatie

De Russische autoriteiten arresteerden Skripal in 2004. Hij kreeg na een geheim proces dertien jaar cel. De vermeende dubbelspion belandde in 2010 in het Verenigd Koninkrijk na een uitwisseling van spionnen tussen Rusland en de VS.

Het Kremlin ontkent elke betrokkenheid bij de vergiftiging van Skripal.