Een tiener in de Amerikaanse staat Utah is opgepakt nadat hij maandag een bom zijn school binnensmokkelde. Dat heeft de politie dinsdagavond lokale tijd bekendgemaakt.

De jongen verstopte de bom, die in een rugzak zat, in het schoolgebouw, maar het explosief kwam niet tot ontploffing. Volgens de politie heeft de jongen sympathieën voor Islamitische Staat (IS).

Studenten van de Pine View High School in St. George ontdekten de rugzak maandagmiddag. De tas lag achter een frisdrankenautomaat en er kwam rook uit. Daarop werd de school ontruimd en een explosievenopruimingsdienst ingeschakeld.

Onschadelijk

Het team stelde vast dat het ging om een explosief en maakte de bom onschadelijk. Het explosief "had de potentie om ernstige gewonden en doden te veroorzaken", melden de plaatselijke autoriteiten in een verklaring.

De jongen werd al snel als verdachte aangemerkt en opgepakt. Na doorzoekingen in zijn huis vonden de autoriteiten materialen om een bom te maken. Ook vonden ze informatie over IS.

De student is ook een verdachte in een incident in het nabijgelegen Hurricane, waar de Amerikaanse vlag op een middelbare school werd vervangen door een vlag van IS.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!