De pornoactrice Stephanie Clifford, ook bekend onder haar artiestennaam Stormy Daniels, heeft de Amerikaanse president Donald Trump aangeklaagd om een geheimhoudingsverklaring die ze tekende ongedaan te maken.

Volgens de advocaat van Clifford is het document sowieso niet rechtsgeldig, omdat Trump het nooit getekend heeft. Dat wil de actrice nu officieel laten maken door de rechtbank van Californië. Dat melden Amerikaanse media.

Zo probeert ze te voorkomen dat de advocaat van Trump, Michael Cohen, haar kan aanklagen als ze iets over de affaire zegt.

De actrice heeft van Cohen wel 130.000 dollar gekregen om haar mond te houden over een seksuele affaire die ze heeft gehad met Trump. Cohen bevestigde in februari de betaling te hebben gedaan, maar zei dat Trump er niets mee te maken had.

Verkiezingen

Het zwijggeld is vlak voor de verkiezingen in 2016 aan Clifford betaald. Cohen had te horen gekregen dat de actrice het verhaal naar buiten wilde brengen, om dat te voorkomen heeft hij haar betaald. Toen dat in januari bekend werd, ontkende de actrice nog seks te hebben gehad met Trump. 

Clifford zegt nu dat ze een affaire met Trump had vlak na de geboorte van Barron, de nu elfjarige zoon die hij heeft met zijn vrouw Melania. Het begon tijdens een golftoernooi in Lake Tahoe, Nevada in 2006 en de relatie duurde tot 2007, volgens Clifford.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!