Een Russisch militair vliegtuig is dinsdag neergestort in Syrië. Daarbij zijn alle 39 inzittenden om het leven gekomen. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie. 

Alle omgekomen inzittenden waren militair personeel. Volgens het ministerie wijst data op de mogelijkheid van een technisch probleem, maar de precieze oorzaak van de crash wordt nog onderzocht.

De Russische autoriteiten sluiten uit dat het toestel is neergehaald door vijandelijk vuur. Bij de landing hoefde niet over gebieden te worden gevlogen die in handen zijn van rebellen of jihadisten.

Het transportvliegtuig van het type Antonov An-26 crashte tijdens een landing op de luchtbasis Khmeimim, in de buurt van de Syrische kuststad Latakia.

Het Russische nationaal Comité van Onderzoek opende een strafrechtelijke zaak. De medewerkers zullen zich buigen over de mogelijkheid dat het ongeluk is veroorzaakt doordat de bemanning de veiligheidsregels tijdens de vlucht niet in acht heeft genomen.

Khmeimim is sinds 2015 in gebruik. Vorig jaar besloot Moskou om de luchtbasis permanent te blijven gebruiken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!