De drie mannen die zijn opgepakt wegens de explosie zondag bij een supermarkt in het Engelse Leicester waarbij vijf mensen om het leven kwamen worden officieel beschuldigd van dood door schuld en brandstichting. 

De eigenaar van de zaak, Aram Kurd, is een van de drie verdachten, dat meldt de lokale krant de Leicester MercuryDe politie wil dat echter niet bevestigen en zegt dat journalisten moeten stoppen met het gissen naar de oorzaak en de mogelijke daders.

De ontploffing verwoestte zondag een Poolse winkel en een bovenliggende woning. Zeker vijf mensen kwamen hierbij om het leven.

De 33-jarige eigenaar van de Poolse supermarkt zei eerder tegen journalisten dat hij tijdens de explosie in de winkel was, bericht de lokale krant. Hij vertelde op eigen kracht onder het puin vandaan te zijn gekomen.

De politie arresteerde in de nasleep van de explosie vijf mannen, waarvan er nu drie in staat van beschuldiging zijn gesteld. Zij verschijnen maandag voor de rechter. Twee anderen worden nog verhoord.