Een grootvader is om het leven gekomen bij het redden van zijn kleinzoon. Het 8-jarige kind was tijdens het schaatsen op een dichtgevroren meer bij de Duitse plaats Creglingen (Baden-Württemberg) door het ijs gezakt.

Met hulp van zijn opa kon de jongen op de kant komen.

De 79-jarige man, die de dikte van het ijs nog had getest voordat hij zijn kleinkind liet gaan, raakte zelf ook te water. Hij kon zich niet meer op eigen kracht in veiligheid brengen.

De politie zei woensdag dat een EHBO'er de bejaarde man nog naar de rand van het meer had weten te brengen en hem met toegesnelde collega's aan land had getrokken. Reanimatiepogingen haalden echter niets uit.

Hond

In Paderborn (Noordrijn-Westfalen) had een 44-jarige vrouw haar leven te danken aan haar hond. Ze viel woensdagmiddag in de rivier de Alme. Haar hond trok door hard te blaffen de aandacht van een wandelaar in de buurt en ging hem voor naar de plek des onheils.

De man trok het lichaam van het bewusteloze slachtoffer uit het water. De gealarmeerde reddingsdiensten brachten de vrouw bij kennis. Ze werd voor verder onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw is buiten levensgevaar. 

Haar huisdier kreeg onderdak in een asiel in afwachting van het herstel van zijn bazin. Hoe de vrouw in de Alme belandde, is nog onduidelijk. De politie gaat uit van een ongeluk, schreef het Westfalen-Blatt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!