Bij een grote explosie zondagavond in de Britse stad Leicester zijn zes gewonden gevallen. Een kleine supermarkt en een bovenliggende woning zijn verwoest. Twee van de zes gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.
 

De explosie vond plaats bij Hinckley Road. Mensen die niets in de straat te zoeken hebben, moeten op gezag van de politie uit de buurt blijven.

De politie zei dat er geen indicatie is dat de explosie gelinkt is aan terrorisme.

Het is niet bekend of er nog mensen onder het puin liggen. Brandweerlieden doorzoeken het puin en er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie. Een woordvoerder van de brandweer noemde het instorten van de panden een ''pannenkoek-instorting".

De politie spreekt van ''een groot incident". Er zou een gebouw zijn ingestort, zo meldt de brandweer. Er zijn zes eenheden naar de plek van het incident gegaan.

Enorme vlammen

Op sociale media zijn enorme vlammen boven het centrum van de stad te zien.

"We hoorden een enorme explosie, het was behoorlijk beangstigend", citeerde de Leicester Mercury iemand die een paar straten verderop woont. "We zagen uit het raam eerst heel veel rook en een paar seconden later enorme vlammen."

Britse media vermoeden dat een gasexplosie de oorzaak is.