Tientallen vluchten van en naar de Canarische Eilanden moesten zondag vanwege slecht weer uitwijken naar andere luchthavens, soms in andere landen zoals Marokko en Portugal. Honderden Nederlandse vakantiegangers zijn hierdoor getroffen.

De problemen zijn ontstaan vanwege de zware regenval op de eilanden. Ook is er sprake van windsnelheden van ruim 100 kilometer per uur. 

"De luchthavens van Lanzarote en Tenerife zijn gesloten. Door storm en regen kunnen de piloten daar nu niet landen", legt een woordvoerder van reisorganisatie TUI uit. Vliegtuigen wijken volgens haar uit naar onder meer Gran Canaria.

De woordvoerder bevestigt verder dat er veel Nederlanders last hebben van de situatie. "Het is krokusvakantie en alle toestellen zitten natuurlijk vol."

Ook luchtvaartmaatschappij Transavia heeft last van het weer. Tot nu toe moesten drie vluchten van de vliegmaatschappij uitwijken, onder meer naar het Portugese Faro. Ook een vlucht van TUI is neergestreken in de Portugese plaats.

Het totaal aantal mensen dat met TUI en Transavia onderweg was naar de Canarische Eilanden ligt rond de duizend. Er wordt gezocht naar een oplossing voor de reizigers.