Groot-Brittannië heeft een aanbod van Ecuador afgewezen om over de positie van WikiLeaks-oprichter Julian Assange te onderhandelen. Die vluchtte bijna zes jaar geleden naar de ambassade van Ecuador in Londen en zit daar nog steeds. 

''Ecuador wilde, de andere partij niet echt'', constateerde minister van Buitenlandse Zaken María Fernanda Espinosa van Ecuador. Eerder zocht de regering van Ecuador bemiddelaars om de kwestie rond de 46-jarige Assange op te lossen, maar dit leverde niks op.

Een Britse rechter besliste vorige maand dat een arrestatiebevel tegen Assange van kracht blijft, ondanks dat de Zweedse rechtszaak tegen hem niet doorgaat. De oprichter van klokkenluiderssite WikiLeaks werd in het Scandinavische land beschuldigd van seksuele misdrijven. Assange wordt nog gezocht omdat hij beloften brak door op borgtocht naar de ambassade te vluchten.

Assange is bang dat Groot-Brittannië hem uitlevert aan de Verenigde Staten. Dat land verdenkt hem ervan NSA-analist Edward Snowden actief te hebben geholpen bij het onthullen van afluisterpraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst.