Voormalig Save the Children-directeur Justin Forsyth heeft zijn ontslag aangeboden bij Unicef. Forsyth werd beschuldigd van seksuele intimidatie ten tijde van zijn werkzaamheden als directeur van Save the Children. 

Forsyth zou ongepaste dingen hebben gezegd tegen vrouwelijke medewerkers. Ook zou hij opmerkingen hebben gemaakt over de kleding die ze aanhadden.

Volgens Forsyth zijn de opmerkingen die hij maakte niet de reden dat hij nu ontslag neemt. Hij zegt dat dat "jaren geleden" al goed is afgesloten. Forsyth wil voorkomen dat het imago van Unicef beschadigd wordt en daarom stapt hij daar op.

Unicef heeft laten weten dat het Forsyth dankbaar is voor het werk dat hij voor de organisatie heeft gedaan en voegde daaraan toe dat "er bij Unicef geen klachten over hem waren".

Andere organisaties

In de afgelopen periode kwamen verschillende internationale organisaties in opspraak wegen seksueel misbruik. Onder andere bij Oxfam, Artsen zonder Grenzen en Plan International was er sprake van seksueel ongewenst gedrag of zelfs misbruik. 

Bij Oxfam en Plan was er volgens de organisaties sprake van misbruik van personen die hulp van de betreffende organisaties ontvingen. Bij Artsen zonder Grenzen vond het seksueel ongewenste gedrag plaats tussen collega's.