Het vliegtuigongeluk zondagochtend is een "compleet raadsel" voor de minister van Infrastructuur van Iran. Volgens hem is er nog niets bekend over de plek waar het vliegtuig gecrasht is.

 

De gouverneur van het gebied waar de crash heeft plaatsgevonden bevestigde maandagochtend op staatstelevisie nog dat het toestel gevonden is. De Iraanse civiele luchtvaartautoriteiten en de minister kunnen dat nog niet bevestigen.

Volgens de luchtvaartmaatschappij heeft geen van de 65 inzittenden het ongeval overleefd.

De weersomstandigheden zijn dermate verbeterd dat helikopters nu ook ingezet kunnen worden bij de zoektocht. Eerder moest de zoektocht gestaakt worden vanwege hevige sneeuwval.

De minister heeft China en verschillende Europese landen om hulp gevraagd bij het zoeken. Satellieten van die landen zouden de locatie van de crash beter moeten kunnen bepalen.

Wrakstukken zijn gevonden op de berg Dena, meldt Reuters. Zo'n honderd reddingswerkers zijn ingezet om te helpen met zoeken.

Sancties

Het vliegtuig, type ATR-72, was onderweg van de Iraanse hoofdstad Teheran naar Yasuj, in het zuidwesten van het land, en is waarschijnlijk in de bergen bij het dorpje Semirom neergestort.

Volgens de staatstelevisie verdween het vliegtuig vijftig minuten nadat het was opgestegen van de radar.

In Iran zijn de afgelopen jaren verschillende vliegtuigongelukken gebeurd. Volgens de Iraanse regering hebben Amerikaanse sancties ervoor gezorgd dat het geen nieuwe vliegtuigen of onderdelen uit het Westen kon kopen.