Scott Pruitt, de baas van de milieudienst EPA van de Verenigde Staten en scepticus op het gebied van klimaatverandering, vliegt tegenwoordig eerste klas of business class, omdat hij op vliegvelden en in het vliegtuig boze reacties krijgt van medepassagiers.

Pruitt heeft het advies gekregen om in een andere klasse te gaan vliegen, omdat dat zou zorgen voor een "buffer" tussen hem en andere passagiers, melden Amerikaanse media.

Volgens Henry Barnet, hoofd van het Amerikaanse Openbaar Ministerie, zijn mensen verschillende keren op het vliegveld naar Pruitt toegekomen en "hebben sommigen hem zelfs uitgescholden", aldus de website Politico.

Vorig jaar zou een medepassagier Pruitt bedreigd hebben met "vulgaire taal", aldus Barnet. "Scott Pruitt, you’re fucking up the environment", zou diegene hebben geroepen, waarna Pruitt zich volgens Barnet onveilig voelde.

Pruitt uitte eerder zijn twijfels over dat de mens, met onder meer uitstoot van broeikasgassen, oorzaak zou zijn van de opwarming van de aarde. Ook de Amerikaanse president Trump heeft vaker gezegd dat de opwarming van de aarde onzin zou zijn.