Vanessa Trump, de vrouw van Donald Trump Jr., is maandag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze een brief had geopend waarin wit poeder zat.

Het is nog onduidelijk wat voor stof het witte poeder is, maar na een eerste test bleek deze volgens de politie ongevaarlijk te zijn.

Volgens Fox News opende de 40-jarige schoondochter van de Amerikaanse president Donald Trump de brief rond 10.00 uur (16.00 uur Nederlandse tijd). Ze deed dat in haar appartement in New York. De brief was gericht aan haar man.

Daarna is de vrouw uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Nog twee mensen zijn vanuit de woning naar het ziekenhuis afgevoerd, onder wie de moeder van Vanessa Trump. Volgens de politie had zij geen klachten.

Laboratorium 

Hoewel de politie er al snel van uitging dat er geen reden was voor ongerustheid, werd de inhoud van de brief toch naar een laboratorium gebracht voor onderzoek. De Amerikaanse autoriteiten zijn extra voorzichtig als er sprake is van brieven met wit poeder. 

In 2001 kwam er bij verschillende mediabedrijven en enkele Democratische parlementariërs post binnen die antrax bleek te bevatten. De miltvuursporen kostten vijf mensen het leven.

 In 2016 werd wit poeder naar het huis van Eric Trump, de broer van Donald jr., gestuurd. Ook dat was loos alarm.

Vanessa en Donald Trump Jr. trouwden in november 2005. Samen hebben ze drie zonen en twee dochters.