Beide zwarte dozen met vluchtinformatie en stemopnames van de zondag neergestortte Antonov-148 zijn aangetroffen door reddingswerkers. De hele nacht is doorgewerkt tussen de wrakstukken om aanwijzingen te vinden over de mogelijke oorzaak van de crash.

De winterse omstandigheden bemoeilijken de operatie. Het kan nog dagen duren voordat het uitgestrekte gebied met wrakstukken is uitgekamd, laat het onderzoeksteam weten.

Ruim vijfhonderd mensen zijn naar het afgelegen gebied gestuurd om de plaats van het ongeval te doorzoeken. Alleen al om daar te komen is door de sneeuw een hele opgave.

Aan boord van het toestel van vliegmaatschappij Saratov Airlines waren 71 mensen toen deze door een nog onbekende oorzaak neerstortte. Niemand overleefde het ongeluk. Onderzoekers hebben in een verklaring laten weten te denken dat het toestel nog intact was voordat deze de grond raakte.

Regeringsmedewerkers vermoeden dat het ongeval te wijten is aan weersomstandigheden, menselijk falen of een technische mankement. Het toestel was opgestegen van luchthaven Domodedovo bij de Russische hoofdstad Moskou en verdween na een paar minuten van de radar zonder een noodsignaal te versturen.