Ook een lijkschouwing heeft geen licht geworpen op de motieven van massamoordenaar Stephen Paddock, die tientallen concertgangers doodschoot in Las Vegas. Dat bericht de lokale krant Review-Journal, die het autopsierapport uit oktober in handen kreeg.

Paddock opende in oktober vorig jaar het vuur vanuit een hotelkamer. Daardoor vielen 58 doden. Het is nog steeds een raadsel waarom de 64-jarige Amerikaan besloot een bloedbad aan te richten. Hij pleegde zelfmoord voordat de autoriteiten hem konden aanhouden.

Onderzoekers ontdekten volgens de krant sporen van een kalmeringsmiddel in de urine van Paddock. Ze troffen echter niets aan wat hem tot de daad zou kunnen hebben aangezet. Ook een hersenonderzoek leverde geen aanknopingspunten op. Er kwamen geen grote afwijkingen aan het licht.

"Mogelijk zullen we nooit begrijpen waarom Steve dit heeft gedaan", zei de jongere broer van de schutter, Eric Paddock. Eerder was gespeculeerd dat de gezondheidstoestand van Paddock mogelijk een rol speelde bij zijn besluit burgers dood te schieten.

Zo voltrok zich de schietpartij in Las Vegas
110
Zo voltrok zich de schietpartij in Las Vegas