Een parlementslid op Sint Maarten, een politiefunctionaris en vijf andere verdachten moeten zich komende week voor de rechter verantwoorden voor fraude rond het havenbedrijf van het eiland. 

Het Openbaar Ministerie (OM) is erop gebrand corruptie op het eiland te bestrijden en wil met de zaken "een signaal afgeven''.

In een aankondiging van de zittingen, die voor dinsdag en woensdag gepland staan, verwijst het OM naar de miljoenen euro's die de Nederlandse regering heeft toegezegd om het eiland te helpen na de verwoestende orkaan Irma.

Justitie beschuldigt de verdachten ervan dat ze voor ruim 6 miljoen Antilliaanse guldens (circa 2,7 miljoen euro) aan belastingen hebben ontdoken. Er zijn bovendien "sterke aanwijzingen" dat het werk waarvoor het havenbedrijf hen betaalde helemaal nooit is uitgevoerd.

Volgens de lokale krant The Daily Herald heeft justitie al eerder toestemming gekregen van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie om zittend parlementariër Chanel Brownbill te kunnen vervolgen.

De hoofdverdachten in de grote fraudezaak worden later voor de rechter gebracht. Het zijn de topman van het havenbedrijf en de eigenaar van het beveiligingsbedrijf dat de haven bewaakt.