De veiligheidscommissie van het Huis van Afgevaardigden besluit maandag of een 'tegenmemo' van de Democraten wordt geopenbaard. Vrijdag werd een memo van de Republikein Devin Nunes gepubliceerd, waarin hij onder andere de FBI beschuldigt van het misleiden van een rechter.

De Democraten willen nu een tien pagina tellend document publiceren waarin ze de memo van Nunes onderuit halen. Eerder hadden verschillende Democraten al gezegd dat het document van de Republikeinen het Ruslandonderzoek van Robert Mueller belemmert.

Ze vinden die memo onjuist en onvolledig is. Democraten zien het als een poging van de Republikeinen om hun president te beschermen. Ze stellen dat de Republikeinen selectief gebruikmaken van geheime informatie om speciaal onderzoeker Robert Mueller in diskrediet te brengen.

Maandag stemt de commissie van het Congres over buitenlandse inlichtingen over het publiceren van de memo. Als hij daar is goedgekeurd, dan heeft president Donald Trump vijf dagen om bezwaar aan te tekenen tegen de publicatie.