De 28-jarige Italiaan Luca Traini heeft zaterdag in de centraal-Italiaanse stad Macerata vanuit een auto op voorbijgangers geschoten. Daarbij zijn zes mensen gewond zijn geraakt, meldt de lokale politie. De slachtoffers zijn van niet-Italiaanse komaf. 

De exacte achtergrond van de schietpartij is nog onduidelijk. Het leek erop dat de schutter zich richtte op zwarte mensen, zo meldt de Italiaanse tv-zender RAI

De politie heeft Traini gearresteerd. Hij droeg een Italiaanse vlag om zijn nek en maakte een facistisch gebaar na zijn arrestatie, meldt persbureau Ansa

Volgens de centrumlinkse regeringspartij PD was Traini kandidaat voor de uiterst rechtse Lega Nord bij lokale verkiezingen vorig jaar. De voorzitter van Lega Nord heeft afstand genomen van de schietpartij. 

Schoten werden gehoord in delen van de stad die belangrijk zijn in het het onderzoek naar de moord op een 18-jarig meisje. Haar lichaam werd woensdag gevonden. Een Nigeriaanse man zit vast op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

De Italiaanse politie onderzoekt of deze incidenten iets met elkaar te maken hebben. De burgemeester van de stad, Romano Carancini, riep de burgers op om hun huizen niet te verlaten. 

De schoten werden gelost vanuit een zwarte Alfa Romeo. Volgens lokale media zijn er mogelijk tot zes gewonden. Een van de slachtoffers zou in kritieke toestand verkeren.