Een Britse senator heeft woensdag per direct zijn ontslag aangeboden. Hij voelde zich beschaamd nadat hij te laat was gekomen om vragen te beantwoorden in het Hogerhuis.

Toen Lord Michael Bates uiteindelijk bijna een half uur te laat arriveerde, bood hij direct zijn excuses aan en stelde zich "diep te schamen" voor zijn fout. Daarna stelde hij zijn ontslag aan te gaan bieden aan Theresa May.

Lord Bates werkte ook als adviserend staatssecretaris voor internationale ontwikkeling voor May.

"Het is mijn grootste eer om hier namens de regering vragen te mogen beantwoorden", stelde Bates. "En daarom moeten wij onszelf de hoogst mogelijke standaard opleggen. Ik heb daar vandaag niet aan kunnen voldoen."

Britse senator komt te laat en dient onder nee-geroep ontslag in
55
Britse senator komt te laat en dient onder nee-geroep ontslag in

Wandelen voor Unicef

Zijn collega’s in het Hogerhuis drongen er bij hem op aan om zijn besluit te herzien, onder meer door heel hard "nee" te roepen toen hij de zaal verliet. Zij stelden dat zijn excuses meer dan voldoende waren.

De conservatieve partijleiding gaat nog praten met Lord Bates om hem op andere gedachten te brengen. De hoffelijke politicus is zeer geliefd. In 2016 liep de nu 56-jarige Bates meer dan 2.000 mijl door Brazilië om ruim 260.000 pond in te zamelen voor Unicef.