In de Belgische plaats Dworp zijn maandag een vrouw en haar drie kinderen dood aangetroffen in hun woning. De vader, de 39-jarige ex-partner van de vrouw, werd in de ochtend dood aangetroffen in de Brusselse gemeente Molenbeek.

Dat wijst er volgens het Openbaar Ministerie in Brussel op dat de man zichzelf na de viervoudige moord van het leven heeft beroofd. Dworp ligt in de provincie Vlaams-Brabant, ten zuiden van Brussel.

Het levenloze lichaam van de man werd maandagochtend gevonden nadat de politie en brandweer waren opgeroepen vanwege een brand in de kelder van een flatgebouw in Molenbeek. Daar troffen ze, in de ondergrondse wasstraat, een brandende wagen aan.

Omdat het om vermoedelijke brandstichting leek te gaan, ging de politie op onderzoek uit. Ze vonden daarbij de man, die op de twintigste verdieping van de flat woonde.

Pas toen de politie enkele uren later het nieuws van het overlijden van de dertiger ging melden aan zijn ex-partner in Dworp, trof ze daar de lichamen van de vrouw en haar drie kinderen aan.