Door een bomaanslag op een politiepost in Barranquilla, een havenstad in het noorden van Colombia, zijn zeker vijf agenten om het leven gekomen. Daarnaast vielen er 42 gewonden.

De daders brachten het explosief vermoedelijk van afstand tot ontploffing tijdens de wisseling van de wacht op het bureau.

De aanval in de vroege zaterdagochtend (lokale tijd) was gericht op politieagenten op het moment dat ze werden gebriefd over hun dagtaken. De politie noemt de aanslag een ''barbaarse daad".

De autoriteiten hebben een beloning van omgerekend een kleine 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de daders.

Afleidingsmanoeuvre

Er is inmiddels een verdachte aangehouden die de bom zou hebben geplaatst en tot ontploffing zou hebben gebracht. Mogelijk was de explosie een afleidingsmanoeuvre. Op vrijwel hetzelfde moment werd in de stad een overval gepleegd op een geldtransport.

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos veroordeelde de laffe aanslag op Twitter. ''We zullen niet rusten voordat we de daders te pakken hebben''. 

Burgemeester Alejandro Char sprak het vermoeden uit dat een drugsgang verantwoordelijk is voor de aanslag. De politie is de afgelopen weken hard opgetreden tegen criminele bendes.

Hulpdiensten ter plaatse na aanslag Colombia
54
Hulpdiensten ter plaatse na aanslag Colombia