De Saudische autoriteiten hebben aantal Saudische prinsen en zakenlieden vrijgelaten die in november vorig jaar waren opgepakt. Voor hun vrijheid moesten ze substantiële schikkingsbedragen op tafel leggen, al is niet bekend hoeveel precies is betaald.

De BBC meldt dat het onder meer gaat om Waleed al-Ibrahim, hoofd van televisienetwerk MBC en Khalid al-Tuwaijri, die eerder aan het hoofd stond van de koninklijke hofhouding.

Zij werden in november vorig jaar tegelijkertijd opgepakt met een reeks andere Saudische zakenlui en prinsen nadat de regering onder kroonprins Mohammed bin Salman een grote campagne tegen corruptie was begonnen.

Het meest prominente doelwit was prins Al-Waleed bin Talal, die nog wordt vastgehouden. De prins is een van de rijkste personen ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op zeker 15 miljard euro. In een interview met Reuters zegt hij dat hij verwacht binnenkort te worden vrijgelaten.

'Onenigheden'

Journalisten spraken met hem in zijn suite het Ritz-Carlton hotel in Riyad waar hij sinds twee maanden moet verblijven. ''Er zijn geen aanklachten. Er zijn slechts enkele onenigheden tussen mij en de overheid'', zegt hij. Ook wilde hij benadrukken dat hij goed behandeld wordt tijdens zijn gevangenschap.

The Wall Street Journal berichtte eerder dat hij zichzelf voor 6 miljard dollar (5,05 miljard euro) zou kunnen vrijkopen.