Lou Anna Simon, de hoogste baas van de Michigan State Universiteit, is afgetreden vanwege het misbruikschandaal rond turnarts Larry Nassar. Zij neemt haar verantwoordelijkheid en snapt dat zij als medeschuldige wordt gezien.

Dat schrijft de president van de universiteit in haar ontslagbrief.

Nassar werkte jarenlang op de onderwijsinstelling. Het bestuur van de universiteit lag de laatste weken onder vuur omdat zij niet genoeg zou hebben gedaan met signalen en klachten die wezen op het misbruik door de turnarts.

De 54-jarige Nassar werd veroordeeld tot 175 jaar celstraf vanwege het misbruiken van meerdere turnsters in de periode dat hij verantwoordelijk was voor het nationale team van de VS.

De arts begeleidde jarenlang Amerikaanse topturnsters als Gabrielle Douglas, Aly Raisman en McKayla Maroney, die tot de slachtoffers behoren. Tussen 1996 en 2012 ging hij vier keer als teamarts naar de Olympische Zomerspelen.

Behandelingen

Meer dan 150 vrouwen en meisjes legden verklaringen tegen hem af. Een van hen was de 20-jarige Simone Biles die bij de afgelopen Olympische Spelen in Rio de Janeiro liefst vier keer goud veroverde.

Het misbruik vond plaats onder het mom van behandelingen.