De Belg die maandagavond onder invloed met zijn auto inreed op de winkel van een tankstation is al vijf keer veroordeeld wegens dronken rijden. Bij het ongeluk, langs de E40 bij Drongen, kwam een Nederlander om het leven.

Twee Nederlandse collega's van de man raakten zwaargewond.

''De wagen reed met hoge snelheid in op de shop van het tankstation", zegt een woordvoerder van het parket. De mannen waren net een kop koffie aan het drinken. 

Een van de gewonden zou inmiddels het ziekenhuis hebben verlaten, maar de andere man zou nog op de intensive care liggen.

Reconstructie

Het Nieuwsblad maakte een reconstructie van het ongeluk. Daaruit blijkt dat de bestuurder Geert W. maandagavond om 21.30 uur rustig het tankstation op kwam rijden. Om onverklaarbare reden heeft hij toen het gaspedaal ingedrukt en is hij vol de tankshop binnengereden.

De 54-jarige man uit Oostende, kon pas dinsdag worden verhoord omdat hij dusdanig onder invloed was. Hij kwam er met lichte verwondingen vanaf. 

Volgens Het Laatste Nieuws is W. in 2015 veroordeeld tot twee jaar cel voor oplichting. Vrijdag moet hij voorkomen bij de raadkamer in Gent.