Vanuit Syrië zijn vier raketten afgevuurd op de Turkse grensplaats Kilis. Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu zijn daardoor een aantal huizen beschadigd geraakt.

Drie raketten troffen twee huizen, een vierde projectiel kwam terecht op een stuk onbebouwd land in het centrum van de stad. Volgens Anadolu zijn er geen slachtoffers gevallen.

Turkije begon zaterdag met het offensief Olijftak gericht tegen Syrisch-Koerdische milities en IS in de regio Afrin in het noorden van Syrië. Ondanks de raketten uit Syrië, is Turkije zondagochtend verdergegaan met het bestoken van Noord-Syrië met luchtaanvallen.

Volgens het Turkse leger zijn bij de luchtaanvallen 153 doelen van Koerdische militanten en IS getroffen. Negen mensen kwamen daarbij om het leven.

"Ook op de tweede dag blijft Operatie Olijftak zorgen voor vrede en veiligheid voor ons volk, de territoriale integriteit van Syrië beschermen en alle terroristische elementen in de regio elimineren", aldus de woordvoerder van de Turkse president Tayyip Erdogan op Twitter.