Door een ongeval met een schoolbus zijn dinsdag in Duitsland zeker 48 mensen gewond geraakt, onder wie voornamelijk scholieren. Volgens Duitse media reed de bus in de plaats Eberbach tegen de muur van een huis.

Van de gewonden hebben er tien ernstig letsel opgelopen van wie vijf waarschijnlijk in levensgevaar verkeren. Hulpdiensten zijn onder andere met diverse helikopters uitgerukt.

Het ongeluk vond plaats rond 7.00 uur 's ochtends. De bus brengt elke ochtend leerlingen uit dorpen in de buurt naar de school in Eberbach.

De oorzaak van het ongeluk in de deelstaat Baden-Württemberg is niet bekend. De bus zou diverse auto's hebben geraakt en daarna frontaal tegen de muur zijn gebotst.

Onderzoek

Volgens lokale media reed de bus hard toen hij tegen de auto's botste. Het gebouw dat de bus ramde, is een winkel voor elektronica-apparatuur.

De gewonde kinderen zijn naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De niet-gewonde kinderen en hun ouders zijn opgevangen in een buurthuis.

De politie heeft de omgeving van het ongeval hermetisch afgesloten om onderzoek te doen. Er is een alarmnummer ingesteld voor familieleden van kinderen die meer informatie willen krijgen.