De hulpdiensten in Antwerpen hebben twee dode personen geborgen onder het puin van een gebouw dat maandagavond instortte na een explosie. Ten minste veertien mensen raakten gewond, van wie vijf ernstig en één in kritieke toestand, meldt de politie in de Belgische stad.

De identiteiten van de twee dodelijke slachtoffers zijn nog niet vastgesteld. Er wordt nog steeds onderzoek verricht naar de oorzaak van de explosie aan de Paardenmarkt. Er is geen vermoeden van een terroristisch incident, aldus de politie.

Maandagavond werden al zeven anderen onder het puin vandaan gehaald. De politie heeft laten weten dat er een woning volledig is ingestort en twee aanpalende panden onbewoonbaar werden. Van een ander pand moet de stabiliteit worden onderzocht.

Snelle handelen

Alle brandweermannen uit de zone Antwerpen zijn ingezet om te helpen bij de reddingswerkzaamheden. Ze krijgen hulp van andere brandweerkorpsen als elders in de stad brandweerinzet nodig is.

Op sociale media waren veel Belgen lovend over het optreden van de hulpdiensten. De reacties gaan vooral over het snelle handelen.