Bijna dertig Venezolanen worden vermist, sinds ze met een boot een poging hadden gedaan Curaçao te bereiken. Op Curaçao zijn vier lijken aangespoeld. Volgens Venezolaanse media waren dat niet de enigen aan boord. 

De boot was dinsdagavond met circa dertig mensen uitgevaren van het plaatsje San José de la Costa, op weg naar het noordelijker gelegen eiland.

Door slecht weer en hoge golven zou hun boot tegen rotsen zijn geslagen en onmiddellijk zijn vergaan. Familieleden van de verdwenen bootvluchtelingen hebben volgens de krant El Nacional in de noordelijke deelstaat Falcón de vermissingen opgegeven. Volgens hen worden zeker 28 personen vermist.

De Venezolaanse regering besloot op 5 januari de grenzen met Aruba, Bonaire en Curaçao te sluiten om smokkel tegen te gaan. Aanvankelijk zou dat voor een periode van 72 uur zijn, maar die verliep afgelopen dinsdag.

Het ruim 30 miljoen inwoners tellende Venezuela grenst aan de eilanden die op geringe afstand van de kust liggen. Aruba ligt op slechts 30 kilometer afstand. 

Crisis

De slepende politieke en economische crisis in Venezuela en de nijpende tekorten in Venezuela voeren de spanning op. De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft gedreigd ook de grens met Colombia te sluiten. Hij stelt dat de tekorten in zijn land het gevolg zijn van een economische oorlog tegen zijn land en regering.