De Britse premier Theresa May is van plan om veranderingen door te gaan voeren in haar regeringsploeg. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times.

Minstens zes regeringsleden zullen worden vervangen, zegt The Sunday Times. May wil dat haar regering meer de ''moderne en diverse'' samenleving weerspiegelt. Door vrouwelijke en gekleurde politici, die veelal ook jonger zijn, aan te stellen wil ze afraken van het "blanke, mannelijke en oude" imago van de Conservatieve Partij.

May zal onder meer een nieuwe 'First Secretary of State' benoemen. Dat is in de praktijk de vicepremier, die Damien Green moet vervangen. Die moest op 20 december opstappen omdat hij gelogen had over pornografisch materiaal op zijn computer.

Op de meest belangrijke posten, die van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken, Financiën en Brexit komen waarschijnlijk geen veranderingen. Buitenlandminister Boris Johnson blijft op zijn post, net als de ministers van Binnenlandse Zaken Amber Rudd, Financiën Philip Hammond en Brexit David Davis.