Een dertigjarige vrouw uit Venezuela is opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op twee Nederlanders in de Dominicaanse Republiek vorig jaar. 

De slachtoffers waren 36 en 34 jaar oud. Ze werden vorig jaar gevonden in een grafkuil in een suikerrietplantage, vermoedelijk na een afrekening in het drugscircuit. Een Venezolaanse man werd donderdag opgepakt voor de moord.

De Spaanse politie maakte vrijdag bekend dat de vrouw op 29 december tegen de lamp was gelopen in de haven van de Spaanse stad Algeciras. Ze wilde de veerboot naar het Marokkaanse Tanger nemen.

In de haven viel ze op door haar zenuwachtige gedrag. Bij controle bleek dat de Dominicaanse Republiek een internationaal arrestatiebevel tegen haar had uitgevaardigd. Ze zit voorlopig vast in Spanje.

Bende

Volgens de politie zijn de opgepakte man en vrouw waarschijnlijk vanuit Curaçao naar de Dominicaanse Republiek gereisd om de moord te kunnen plegen.

De man die donderdag is aangehouden heet volgens de politie Carlos José Gascon González. Volgens de politie gaf hij leiding aan een criminele groepering die actief is in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Europa. Hij is aangehouden in de wijk Piantini in Santa Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek.

De bende van de aangehouden Venezolaan wordt verdacht van onder meer ontvoeringen, drugshandel en witwaspraktijken.